Japonia dhe lojra.Sony, Nintendo, Capcom, Konami, Square Enix janë emrat e kompanive japoneze që ju dëgjuar gjithmonë. Nëse një PlayStation 3 ose Wii, Mario ose Final Fantasy, japoneze janë prapa kësaj. Nëse ne të hequr luajtja e roleve dhe platformë lojë, çfarë janë me të vërtetë vëllezërit tanë nga vendi i diellit në rritje?


Në arkadat.Asobuyo në, vërehet një larmi të madhe lojra dhe kategori. Dhe kjo nuk është pa arsye! Disa shpjegime duhet t'i jepet ...

Të jetë i vetëdijshëm se disa faqe UFO janë tipike të arkadat japoneze. Të tilla si nxënëseve dashuri kalkulator veçanërisht gëzojnë.

Përveç lojra pachinko që janë një përzierje e pinball dhe automat. Një lojë që është varur disa njerëz të cilët kalojnë ditët e tyre dhe ekonomitë e tyre më lart.

Gjithashtu përfshihen në këto arkadat: terminaleve të DDR (aka Dance Dance Revolution) që janë sfiduese ndjenjën tonë të ritmit të muzikës e J-Pop; simulatorët bejsboll, gara auto, etj.


Në një Otaku.


Larg arkadat, Otaku (tifozët manga) kanë një kënaqësi fajtor që është roman vizuale.
Në Perëndim, i tillë nuk është i përhapur. Si në mes të lojës video dhe librin e interaktive, profili i lojtarëve evropiane nuk duket për të tërhequr eksportin e lojëra të tilla shumë të veçanta. Edhe pse romanet më të njohur të visuals në Evropë do të jetë seri Prokurori Ace, ku një luan mbrojtësi Phoenix Wright.

Një tjetër zhanër shumë i popullarizuar në Japoni është takim-sim. Lojra ku ju duhet të flirtoj me seksin e kundërt dhe ndoshta më shumë në një kohë të kufizuar (3 year/100 ditë / ...). Seri dhe Tokimeki Dashuria Plus janë përfaqësues të denjë në Japoni.
Në Evropë, Taisen Sakura seri (T-RPG/Dating-sim) mund të dalë në episode "Luftërat Sakura: Pra Long, Dashuria ime Wii" në vitin 2010, gati pesë vjet pas daljes së tij në Japoni! Para se, ne kishim për të zgjidhur për Persona 3 dhe 4 i cili kishte një komponent të vogël takim-sim.


Dhe në fund?.


Japoneze janë të njohur për çmendurinë e tyre krijuese, dhe ne duhet të pranoj se ndonjëherë ... disa lojëra janë vetëm ... pazakontë. Por funny.
Kategori përmban 100% në disa rruaza pak (shembuj:.Jello japoneze.,.Katapultë mobilje.,.Dandlers Sumo., Etj).

Në përgjithësi, mund të konkludohet se japonezët janë lojtarë të mëdhenj dhe të luajë gjëra të vogla ne duhet t'i kushtojmë më shumë vëmendje, ne evropianët. Sepse ju kurrë nuk duhet të nënvlerësojnë potencialin e lojrave bufon.