Јапонија и игри.Sony, Nintendo, Capcom, Konami, Сквер Еникс се имињата на јапонските компании дека секогаш се слуша. Дали PlayStation 3 или Wii, Марио или Final Fantasy, јапонската стојат зад ова. Ако ги отстраниме улога игра и платформа игри, што се навистина нашите браќа од земјата на изгрејсонцето?


Во арки.Asobuyo на, имајте во предвид широк спектар на игри и категории. И тоа не е без причина! Некои објаснувања треба да им се даде ...

Бидете свесни дека некои сајт НЛО се типични за Јапонците арки. Како што се калкулатор љубов ученички особено уживаат.

Покрај pachinko игри, кои се мешавина на pinball и слот машина. А играта тоа е зависност некои луѓе кои минуваат деновите и нивните економии погоре.

Исто така, вклучени во овие арки: DDR терминали (ака Танц Танц револуција), кои се предизвик нашето чувство за ритам на музиката на J-поп, симулатори безбол, авто трки, итн.


Во otaku.


Далеку од арки, otaku (манга фанови) имаат виновен задоволство што е визуелната роман.
На Запад, како не е широко распространета. Како и меѓу видео-игра и интерактивни книга, го профилот на Европската играчи се чини, не за да привлечат на извозот на таквите игри многу посебно. Иако најпознатите романи на визуелни елементи во Европа ќе биде правобранител Аце серија, каде што една игра на бранителот Феникс Рајт.

Друга многу популарна жанр во Јапонија е датирањето-картичката. Игри каде што треба да флертува со спротивниот пол, а можеби и повеќе во многу кратко време (3 year/100 дена / ...). На серијата и Tokimeki Љубов Плус се достојни претставници во Јапонија.
Во Европа, Сакура Taisen серија (T-RPG/Dating-sim) може да излезе на Wii епизода "Сакура војни: толку долго, љубов моја" во 2010 година, речиси пет години по неговото пуштање во Јапонија! Пред тоа, моравме да се спогоди за Персона 3 и 4 кои имаа мала компонента Запознавање-картичката.


И на крајот?.


Јапонски се познати по своите креативни лудило, и ние мора да признаеме дека понекогаш ... некои игри се само ... чудно. Но, смешно.
Категорија содржи 100% во неколку зрна (примери:.Јапонски Jello.,.Мебел катапулт.,.Сумо Dandlers., Итн.)

Генерално, може да се заклучи дека Јапонците се големи играчи и да игра мали нешта треба да се обрне повеќе внимание, ние Европејците. Затоа што никогаш не треба да се потценува потенцијалот на смешник игри.